Gamechange Café #1 – Samenvatting & Sfeerimpressie

Waarom een terugkijk video

Om voor potentiële toekomstige bezoekers een goed beeld te schetsen wat het Gamechange Café precies inhoud produceer ik een sfeerimpressie. Deze video kunnen we bijvoorbeeld delen op Facebook en daarnaast ook laten zien tijdens gesprekken met nieuwe gastsprekers.

Hoe

Deze video heb ik opgenomen met één camera. Om de video een zo professioneel mogelijke uitstraling te geven heb ik op de hoogst mogelijke kwaliteit gefilmd met mijn camera. De maximale specificaties zijn 3840×2160 op 100mb/s. Daarnaast heb ik gefilmd in S-log 2 om een zo groot mogelijk dynamisch contrast te verkrijgen. Deze beelden heb ik daarna gecolorgrade met de vernieuwde functie in Adobe Premiere, Lumitri Color. Ik had zelf echter nog geen ervaring met dit bestandsformaat. Na vele dagen aan onderzoek en uitproberen is het mij naar mijn eigen mening gelukt om de beelden een professionele uitstraling te geven. Onderstaande tutorials hebben mij hierbij enorm geholpen.

Naast de hoge beeld kwaliteit heb ik professionele animatie’s en live muziek van de artiest Jeangu Macrooy toegevoegd aan de video.

Uitvoering

In onderstaande afbeelding kun je mijn screenshot zien tijdens het color graden van de S-log 2 beelden in het Lumitri Color Panel. Het rechter scherm is gevuld met scopes om af te lezen hoe de belichting en kleuren in het huidige beelden zijn. Ook heb ik gebruik gemaakt van Look Up Tables (LUT’s). Een LUT is een bestandje dat je kan inladen en als een soort laag over de video kan heen leggen. De LUT bevat informatie die van de grijze ge-desatureerde beelden een mooi beeld maakt. In een LUT staat bijvoorbeeld dat de schaduwen richting een blauwe kleur gaan en de highlights richting oranje. Je bereikt dan op een realitief simpele manier een teal and orange color grading.

color-grading-slog-01

 

Hieronder kan je de eerste video vinden die ik met behulp van bovenstaande technieken heb geproduceerd.

Feedback

De feedback bestond vooral uit het feit dat je (bijna) niemand inhoudelijk hoort praten. ook was de muziek niet synchroon met de artiest. Dit is natuurlijk ook onmogelijk te bewerkstelligen met 1 camera tijdens een live evenement. In ieder geval waneer er wel de wens is om meerdere standpunten aan te nemen.

Verder is mijn persoonlijke feedback dat ik misschien in iets lagere kwaliteit beelden moet gaan opnemen. De zware video’s zorgen er namelijk voor dat mijn (ruim €2.000 kostende) iMac moeite heeft met het bewerken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *