Live streaming [01]

periscope-livestream-post-01-export-01Waarom een live stream?

De opdrachtgever is van mening dat een live stream een belangrijk onderdeel van een multimediale evenement is . Deze wens staat al sinds de concept fase hoog in het wensenlijstje. Zelf ben ik ook van mening dat het vele voordelen met zich meebrengt. Mensen die er niet bij kunnen zijn kunnen bijvoorbeeld toch mee kijken. Ook geeft het een bepaald gevoel meer wanneer je aanwezig bent bij het event en weet dat er een live stream aanwezig is.

Onderzoek

Tijdens het eerste Gamechange Café was de opdrachtgever erg duidelijk en gaf hij aan dat er meteen een live-stream aanwezig moest zijn. Echter waren wij te druk met andere zaken voor de eerste editie dat er geen onderzoek naar live streaming kon plaatsvinden.

Uitvoering

Voor de uitvoering hebben wij  gekozen voor een IPhone app genaamd Periscope. Hier hebben we voor gekozen omdat de opdrachtegever zelf al ervaring had met periscope en het gebruik ervan erg makkelijk is.

Feedback

Meteen toen we de live stream hebben gestart liepen we echter al tegen een probleem aan. De stream is namelijk niet te volgen op de desktop en alleen bereikbaar voor mensen op een mobile device. Ook is het noodzakelijk dat men de Periscope app gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *