Gamechange Café #2 – Fragmenten terugkijken

Waarom

Bij deze video is het doel om meer inhoud te geven aan de video door de audio van de sprekers er goed in te verwerken.

Hoe

Bij deze editie heb ik opnames gemaakt met meerdere camera’s om er voor te zorgen dat ik wel meerdere camera standpunten kan gebruiken tijdens de montage van het live evenement. Het is namelijk niet mogelijk om met één camera meerdere uitsnede’s/shots te maken als je daarbij niet wil knippen in de zinnen van de sprekers. Meerdere camera’s die tegelijk opnemen zijn dus een vereiste bij een live evenement.

Uitvoering

De tweede editie van het Gamechange Café hebben we vastgelegd met vier camera’s. Een totaalshot achteruit de zaal, een GoPro voor het podium en twee losse camera’s, bedient door Silas Entjes en mij.

Deze vier beelden heb ik samengevoegd en ingekort tot een video van 22 minuten. De minder boeiende zaken heb ik eruit gemonteerd. Zo kan je dus een event van ruim 60 minuten terugkijken in 1/3e van die tijd. Door gebruik te maken van YouTube Annotaties kun je onderin de video op één van de zes blokken klikken om door te spoelen naar een bepaald fragment.

Tijdens het monteren kwam ik er achter dat ik beter in lange takes had kunnen filmen. Nu heeft het mij namelijk veel tijd gekost om de camerabeelden synchroon te monteren.

Feedback

Het verbeter punt dat hier werd genoemd is dat ik beter gebruik zou kunnen maken van meerdere camera’s op andere standpunten. Hoofdzakelijk van de hoofdgast en host een “over the shoulder shot” en een totaal shot achter uit de zaal. Voor close-ups kan ik dan gebruik maken van mijn vrijheid met mijn eigen camera. Ook is mijn eigen feedback dat het monteren van de ingekorte video erg veel tijd kost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *