Gamechange Café #4 | Reportage Kaj Morel & De betekenis Fabriek

Waarom

De vorige video was naar mijn inzicht goed, op het “loskomen van de achtergrond” na. Bij de opnames zal ik daar dus meer op letten.

Hoe

De opnames bij De Betekenis fabriek hebben we iets anders aangepakt. Dit hebben we gedaan omdat het bedrijf maar vier mensen groot is. Daar komt bij dat er één collega op vakantie was. Met alleen de twee collega’s de video maken zou afbreuk doen aan de dynamiek van de video. Daarom hebben we ervoor gekozen om Kaj Morel zelf ook een aandeel in de video te laten hebben. De introductie van het bedrijf neemt Kaj op zich.

Uitvoering

De zoektocht naar een goede opname locatie verliep moeizaam omdat niet overal in het gebouw een stroomvoorziening was voor de lampen. Verder verliepen de opnames erg goed. De video heb ik 3,5 minuut gehouden.

Feedback

De gehele video is onderbelicht. Vooral de achtergrond bij de sprekers in de witte ruimte is erg donker. Ook zitten er bijna geen highlights in de sfeerbeelden. Daardoor werkt de LUT niet heel erg goed en is het merendeel deel van het beeld blauw. (Lees meer over LUT’s in de blogpost over de eerste sfeerimpressie video. Ook hadden we geen make-up bij ons om glans in gezichten weg te poederen.

Aanbeveling

Ik kan aanbevelen om in de toekomst inspiratie op te doen uit de onderstaande zestiendelige videoserie van De Correspondent, “Leer onze correspondenten kennen. De stijl van de video’s vind ik persoonlijk erg goed en heel professioneel ogen. De beelden, animaties en geluid zijn erg mooi. Daarbij moet je wel rekening houden met het feit dat deze video’s door een heel team zijn geproduceerd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *